Du er ikke logget ind x - Glemt brugernavn/password Login

Velkomme til Vuggestuen i Stribonitten.

I perioder vi vi af forskellige årsager være flere ansatte eller have flere timer, f.eks. pga. virksomhedspraktikanter, studerende, ekstra børn.

Her kan I se de voksne der vil passe godt på jeres barn hver dag.


Dorrit images pæd
Gitte

Dorrit 37t
Jane 34t
Gitte 37t
Rikke images pæd
images pæd

Afd.leder Rikke

Pæd. Suzette
Medhj.Maj-Britt
.

 

Vuggestuen kontaktes på mobilnr. 28595727

Her kan du læse lidt om hvad vi ligger vægt på i vuggestuen.

Tryghed.

Da vi er en lille integreret institution i nærmiljøet i Strib med 22 vuggestuebørn og 56 børnehave børn, vil I altid møde voksne I kender, det mener vi skaber den vigtige nærhed og tryghed, som er en forudsætning for al trivsel og udvikling.

For at skabe en så tryg start som muligt for vuggestubarnet, er det muligt for kommende vuggestue børn, at besøge vuggestuen i tidstummet 9.00-9.45 hver tirsdag.

Vi lægger meget vægt på at skabe en god og tryg hverdag for jer og jeres barn, hvor fællesskab, leg og sjove oplevelser sammen med de andre børn og voksne er en del af dagen. For vuggestue barnet fylder de basale behov meget i løbet af dagen, derfor er det vigtigt, at der er gode nærværende stunder omkring bleskift, påklædning, putning og måltider. Stunder hvor børnene medinddrages og lære at kunne selv

Social og personlig udvikling.

Vi mener at et solidt selvværd er det bedste vi kan give jeres barn med videre ud i verden, derfor arbejder vi ud fra den anerkendende tankegang, hvor vi er nærværende og opmærksomme på hvert barns egenart, potentialer og behov og der er derfor altid en hjertevarm og kærlig voksen i øjenhøjde klar til at trøste, hjælpe og lege.  Vi arbejde med baby tegn, det giver børnene mulighed for at udtrykke sig at kunne selv.

Stimulere Leg og fantasi.

For små børn er det vigtigt at have rige muligheder for, at fordybe sig i nysgerrig udforskning af omverdenen og egne kompetencer. Vi sørger for at der er god tid til dette, samtidig tager vi også på ture i nærmiljøet, vi har syngelegestue med de mindste i børnehaven en gang om ugen - det er sjovt. Gode lege og gode venner er essentielt for et godt børneliv, gør vi meget for at understøtte spirende venskaber og gode lege.

  • Derfor er vores børnehus bygget og indrettet til børn og børneleg. Vi har afskaffet mange borde og stole for at skabe plads til leg.
  • Derfor arbejde vi med mobbefri projektet som kronprinsesse Mary er protektor for og det er vores ønske at være en mobbefri "drillefri" børnehave. Vi ligger de små spirende frø i vuggestuen.

Mad i vuggestuen.

Birthe vores køkken dame laver dejlig alsidig sund mad til vuggestuebørnene, vi får mad tre gange om dagen og hver gang Birthes mad vogn ruller ind i vuggestuen mødes hun med glade hurra råb og smil.

En helt almindelig dag i vuggestuen.

06.30-07.30     Tilbyder vi morgenmad i vores dejlige køkken alrum.

07.30               Går vi i vuggestuen.

08.45-09.15    Før start legegruppe og vi spiser vi formiddagsfrugt og de mindste nupper en lille lur.

0.9.00-10.30    Går vi i gang med de planlagte aktiviteter, kreativitet, ture ud af ud af huset m.m

10.30-11.00     Vasker vi fingre og spiser middagsmad.

11.00-11.30     Læser, synger eller leger vi lidt, mens børnene skiftes og puttes stille og roligt en efter en.

11.30-13.30     Sover/hviler børnene som regel. Vi tager naturligvis hensyn til de børn der har et anderledes sovemønster.

13.30-14.30     Får vi eftermiddagsmad og hygger os.

15.00-16.30     Leger vi og samles ofte i alrummet eller multirummet.

 

"huskelisten".

Når I starter i vuggestuen er det vigtigt at I husker at medbringe:

  • Egen barnevogn med sengetøj, samt eventuelt ekstra tæppe til kolde dage.
  • Godkendt sele, fluenet, regnslag.
  • Skiftetøj, ekstra strømper, undertøj, bukser, bluse, hjemmesko m.m.
  • overtøj;flyverdragt, regntøj, termotøj, hue, vater, m.m.
  • Bleer, eventuelt sut og sovedyr.
  • husk at tjekke garderoben for vådt tøj og at tømme den hver fredag.

 

Vores hus.

Vores hus er præget af hjemlig hygge, det er bygget til børn og her er plads til at lege. Vi har et hyggeligt køkken alrum, hvor vuggestuen og børnehaven spiser en hyggelig fælles morgenmad. I løbet af formiddagen laver Birthe mad til vuggestuen og der er altid plads til at børnene kan være med i køkkenet. Køkken alrummet er også stillerummet, her kan man nyde at spille et spil med vennerne eller få læst en god historie i fred og ro.

Vi har et kreativt rum hvor der er mulighed for at boltre sig med alle mulige kreative udtryk.

Vi har et multirum i den nye tilbygning på over 100 m2, her kan alle boltre sig i leg. Her er plads til alle former aktiviteter og børnene elsker rummet. Her holder de mindste i børnehaven musikalsk legestue sammen med vuggestuen, her holder vi festlige fødselsdage og spiller teater m.m.

Vi har en stor legeplads, med gode kælkebakker og klatretræer og ikke ret langt til strand, mose og skov.

Engagement og samarbejde.

Vi håber at I som kommende forældre vil være med til at udvikle og skabe vores børnehus, så vi hele tiden yder vores bedste for børnene. Vi håber I vil deltage aktivt b.la. til forældre møder, legepladsdage og sommerfester. Vi håber at I måske har mod på at sidde i bestyrelsen og i vores aktivitets udvalg.

Sidst men ikke mindst så….

Er det vigtigt at vælge den rette i daginstitution til jer og jeres barn. Det kan der skrives mange ord om på en hjemmeside, men måske er det meget mere givtigt at se hinanden i øjnene. Derfor vil vi gerne opfordre jer til at besøge os - kom forbi og se vores hus, fornem og føl stemningen og få en lille snak med os. Vi vil rigtig gerne have besøg, men husk at ring og lav en aftale først.- tænk hvis I kom forbi til et tomt hus.

Læs vores folder for flere praktiske oplysninger.

Læs vores læreplan og udviklingsplan for flere oplysninger om det pædagogiske arbejde.

Kostpolitik

kostplaner

Vi ses i børnehuset Stribonittens vuggestue.

  Vuggestuen